ATC/ POCKET LETTER

onsdag 15. mars 2017

Steampunk tag

Dette er mitt bidrag til korthobby.no sin måneds konkurranse. Temaet denne gangen var steampunk. Steampunk er en stilart som jeg liker veldig godt. Den blir røff og i de fleste tilfeller maskulin. Jeg har aldri hatt noen problemer med å lage søte femininekort, men når det kommer til kort som passer mannfolk, synes jeg det med engang blir så mye mer vanskelig. Da er steampunk en stil som gjør seg selv.

Denne taggen ble til, over en rekke prosesser. Det var prosesser jeg vil fortelle dere om, men som jeg dessverre ikke har tatt noen bilder av underveis.
Arbeidet startet med at jeg rev opp firkanter i ulike størrelser av en gaffatape.Ved at jeg brukte gaffatape fikk jeg et litt vevet uttrykk i overflaten. Disse festet jeg til taggen i et tilfeldig mønster. Uttrykket skulle symbolisere flere plater som hadde blitt sveiset sammen.
I hvert hjørne av disse "platene" festet jeg en halvperle, som skal være en form for naggel. Mellom disse satte jeg blingen. Jeg kaller det bling av mangel på noe annet å kalle det. Det er et bånd hvor det er slike "diamanter" på rekke og rad. I og med at dette båndet kommer med 4 slike steiner i bredden klippet jeg det til slik at jeg fikk det riktige antallet jeg trengte mellom de to halvperlene jeg hadde festet.
Jeg limte tre slike tannhjul sammen for å skape litt dimensjon og høyde. På noen av disse festet jeg to ulike former sammen for å skape ytterligere litt høyde på taggen.
Alt ble malt med sort akrylmaling, som etter at det hadde tørket ble bearbeidet med Inka Gold. Jeg fuktet fingeren og strøk lett over de omerådene som stakk mer ut en andre. Inka Gold har en litt voksaktig tekstur og det kan fort bli for mye om man ikke er forsiktig.
Ett av kravene til konkuransen er at man bruker metall fra korthobby. Jeg valgte å bruke metall rundt bildet, men synes overflatefargen stakk litt for mye ut. Jeg bearbeidet derfor metallet med sort maling og Inka Gold. se neste bilde for ressultat.


I samtale med min kjære søster, snakket jeg med henne om at jeg følte at taggen manglet noe. Tanken om en dusk ble født og utfordringen ble om man kunne klare å skape en dusk i samme stil som resten av prosjektet.
I dusken har jeg benyttet meg av blonder, garn og bånd i sort og brunt. Dusken ble festet med en lenke, som igjen ble festet med en sikkerhetsnål i det ene tannhjulet.
Jeg har også på denne brukt sort maling og Inka Gold. Perlene på overflaten var kritthvite så de måtte bearbeides for å få det riktige uttrykket.Flyet er et klistremerke som jeg følte passet inn.3 kommentarer:

 1. Stilig steampunktag !
  Takk for at du deltar i Korthobbyutfordringen .

  Torill

  SvarSlett
 2. Nydelig tag ! Takk for at du deltar i korthobbyutfordringen :)

  SvarSlett
 3. Kjempefin tag! Digger den stilen med tannhjul, metalltape osv!
  Takk for ditt fine bidrag til korthobby sin utfordring denne måneden!
  Lisen

  SvarSlett